Még minding, csillapíthatatlanul tombol a fesztivál őrület, ami érthető, hiszen a jó idő közeledtével szívesen vagyunk egyre többet a szabadban, ráadásul ilyenkor az éjszakák is melegek, fülledtek, és ha az estéinket jó társaságban tölthetjük, akkor miért is ne választanánk a féktelen bulizást. Ezek az alkalmak nem az elegáns, kifinomult megjelenésről szólnak, de már a fesztiváloknak is megvan a maga “dress code”-ja, ami persze nem szabály, inkább csak praktikum, ötvözve a trendekkel. Megmutatjuk, hogy mi az, amit érdemes választanotok, ha útra keltek. Lássuk a fesztivál stílus elengedhetetlen kellékeit.

Short

A fesztiválok elengedhetetlen kelléke a rövidnadrág. Az, hogy ez milyen stílusú már csak a viselőjén, azaz rajtad múlik. Választhatsz egyszerű farmernadrágot, vászon anyagból készült bő fazont vagy rojtosat, a lényeg, hogy vigyél belőle elegendő mennyiséget, ha cserére lesz szükséged, akkor tudj választani.

Lapos szandál, saru

Az mindenki számára egyértelmű, hogy fesztiválra lehetőleg kényelmes cipőt válasszunk. A legalkalmasabb egy lapos szandál, saru vagy cipő lehet arra, hogy fertgetegesen szórkozhassunk. Gondoljuk át, hogy melyik lesz az a darab, ami nem töri fel a lábunkat, és ha tökre megy, elszakad, koszos lesz, akkor sem sajnáljuk, ha végleg meg kell válnunk tőle. És hogy minden lehetőségre felkészüljünk, tegyünk be néhány váltó darabot.

Póló

Most igazán menő lehetsz együtteses, unikornisos vagy szinte bármilyen feliratos pólóban. Ha nem vagy szégyellős, akkor bátran mutasd meg a hasad, válassz megkötős pólót, de ha kényelmesebben érzed magad egy hosszabb felsőben, akkor viselj hasat eltakaró pólót.

Hátizsák

A hátizsák nem csak a hétköznapokon tehet jó szolgálatot, fesztiválokon is praktikus viselet, hiszen szabadon hagyja a kezet, és elég sok kelléket elnyel, ami jó, ha nálunk van. Olyan darabot válasszunk, amit nem sajnálunk, ha tönkre megy, hiszen – az időjárás, por, fesztivál résztvevői – nem fogják kímélni, vagy könnyen tudjuk tisztítani.

Gumicsizma

Nem a legsikkesebb darabja a gardróbunknak, nem is javasoljuk, hogy hétköznapokon ezt viseld, de fesztiválok alkalmával bizony nagyon jó szolgálatot tehet. Gyakran megesik, hogy nemvárt zápor, zivatar nehezíti meg az önfeledt szórakozást, de aki felkészült, annak ez sem jelenthet akadályt! Egy trendi gumicsizmával zavartalanul élvezheted tovább a kikapcsolódást.

Bikini

A fesztiválok ideje alatt a bikini jól kihasználható. Melegben, vízparton egyértelmű, hogy miért erre essen a választás, de ha éppen nem a hasunkat süttetjüka vízparton, akkor húzzunk hozzá egy farmer sortot és máris indulhat a féktelen bulizás.