Beköszöntött a március, végleg búcsút mondhatunk a télnek. Jól esnek ilyenkor a világos, tavaszi pasztell vagy akár élénkebb színek is, nemcsak az öltözködésünkben, hanem környezetünkben, otthonunkba is. Ha szeretnénk egy pici tavaszi hangulatot csempészni a hétköznapjainkba, akkor érdemes feldobni a lakásunkat néhány színes kiegészítővel.

Ajtódísz

A kopogtató az első, amit meglátunk, mielőtt a lakásba lépünk. Érdemes a tavaszi hangulat megteremtését már itt elkezdeni. Csinálhatjuk az ajtódíszt saját kezűleg, ilyenkor igazán a saját ízlésünknek megfelelő és stílusunkhoz passzoló darabunk lesz, de ha idő híján vagyunk, akkor sem maradunk ajtódísz nélkül. Hatalmas a kínálat az előre elkészített koszorúk között, nagyon sok virágárusnál tudunk ilyet vásárolni.

Friss virágcsokor

Egy friss virágcsokor nemcsak a tavasz első jele, de megszínesíti otthonunkat és tavaszi illatot csempész a hétköznapokba. Szerencsére már nem kell hónapokat várni, hogy nyíljanak az első virágok, válogathatunk színesebbnél színesebb csokrok között, de ha csak egy-egy szál kerül az asztalra, már az is nagyon sokat számít

Színes párnahuzat

Ha nem szeretnénk komolyabb pénzösszeget elkölteni a tavaszi díszítésre, akkor érdemes pénztárcabarát megoldásokban gondolkozni. Ilyen a díszpárnahuzat cseréje. Ma már elérhető áron találunk folyamatosan megújúló kínálatot, mely nemcsak az évszakhoz, hanem az ízlésünkhöz és lakásunkhoz is könnyedén igazítható, apró, de mégis látványos változást eredményezve.

Színes kaspó

Ahogyan a párnahuzatokat könnyedén le tudjuk cserélni, úgy tudjuk a szobanövényeink alatt is váltani a kaspót. Választhatunk mintásat vagy egyszínűt. Ha az egyszínű, minta nélküli darabok mellett döntünk, akkor további lehetőségünk nyílik ezeket szalaggal, apró gombokkal, termésekkel díszíteni.

Asztalterítő

Az asztal és az asztalterítő meghatározó és központi eleme az otthonnak. Ha lecseréljük terítőnket egy vidám hangulatú, tavaszi színű, esetleg mintás darabra, máris sokat tettünk a lakás hangulatossá tételéért. Ha pedig ez harmonizál a helyiségben található többi kiegészítővel, akkor igazán kellemes lesz az enteriőr.

Gyertya

A téli mécseseket, gyertyákat ilyenkor már eltehetjük, helyett vehetünk vidám, pasztell vagy élénk színekben pompázó gyertya tömböket, amit meg is gyújthatunk, de akár csak díszként is kitehetjük. Érdemes a gyertyák, párnák és kaspók színét egymással összehangolni, hogy minél teljesebb legyen a harmónia.