A körömtrendet behatárolni nagyon nehéz, hiszen sokkal kevésbé meghatározóak a különböző divatirányzatok, kevesebb a rendelkezésre álló eszköztár és még inkább meghatározó az egyéni ízlés, a praktikum és a manikűrös stílusa is. Mégis vannak időről időre olyan elemek, amiket trendnek tekinthetünk. Ezekből válogattunk össze néhányat.

MATT FELÜLET

A matt köröm már egy ideje hódít, de még mindig menő lehetsz, ha ilyet kérsz a manikűrösödtől vagy magad készíted a körmeidet. Ehhez semmi másra nincs szükséged, csak a saját, kiválasztott körömlakkod felkened, és a szokásos, fényes fedőréteg helyett mattító lakkot kenj zárásként. Érdemes arra odafigyelni, hogy kövekkel nehezebb a kivitelezés, de ha ügyes vagy, akkor ez sem jelenthet akadályt.

PASZTELL

Ha tavasz, akkor pasztell színek. Nem csak az öltözködésben, kiegészítőkben, hanem a körömöd színében is válassz fagyi színeket. Ha nem tudsz dönteni, akkor variáld a körmeiden a különböző árnyalatokat, meglátod, látványos lesz az eredmény. De ha még ez sem elég, akkor válaszd a függőleges ombre technikát, és biztos, hogy nagy sikert aratsz.

NUDE

Nude, vagyis bőrszínű köröm most nagyon menő. Rengeteg árnyalatban létezik, és akár ombre vagy baby boomer technikával is kombinálhatod, mindenképpen nagyon harmonikus, letisztult leszel, ezzel a választással. Egyes nude színeknek pedig nagy előnye, hogy ha elkezd lenőni, akkor sem feltűnő, és gyönyörűen mutatnak rajta a kövek.

KRÓM

A fényes, króm felület elérése a körmökön sokáig kivitelezhetetlen volt. Ha sikerült is megoldani, akkor sem bizonyult tartósnak vagy nem volt annyira krómos, nem volt annyira fém hatású, mint amilyet a képeken láttunk vagy elképzeltünk magunknak. Szerencsére a kellék készítők észre vették ezt a hiányt, és villám fejlesztésekbe kezdve elérték, hogy már tartós lakk, gél lakk esetén is kivitelezhető ez a dizájn.

CSILLÁMOK

A csillámpor számtalan variációja létezik, a színestől kezdve az ezüstig, aranyig. Az, hogy ez milyen formában kerül fel a körmödre csak rajtad vagy a manikűrös fantáziáján múlik. Választhatod francia végnek, de kérheted egy-egy körmön telibe is, esetleg a körömholdon díszítő jelleggel. A lényeg itt is,  hogy a kevesebb több.

KÖVEK

Soha nem múló, klasszikus díszítési forma a kisebb, nagyobb apró kövek felhelyezése. Szerencsére ma már ez is variálható, hiszen a kövek is megtalálhatók a szivárvány minden színében, és a méretét tekintve is nagy a választék. Megfelelő technikával rögzítve a kövek tartósak, nem potyognak le.

NAILFETTI

A nailfetti tulajdonképpen olyan, mint a confetti, csak ezt körömre kell elhelyezni. Különböző méretű  és színű pöttyök variálásával izgalmas hatást tudunk elérni, és ezt tovább fokozhatjuk, ha színes díszítést választunk.

HOLOGRAM

Színjátszó csillámok, melyek holografikus hatást eredményeznek. Különböző színekkel kombinálva eltérő eredményt érhetünk el, Érdemes kísérletezgetni, kipróbálni, mert az alapnak felkent lakk színe meglepő eltéréseket eredményezhe