Szoknya vagy nadrág? Az örök dilemma.

Ma már teljesen természetes, ha egy nő nadrágot visel, azonban nem volt ez mindig így. A nagy áttörést Gabrielle ‘Coco’ Chanelnek köszönhetjük, aki forradalmasította a női nadrágot, ami mára már annyira részévé vált a mindennapjainknak, hogy talán nem túlzás azt állítani, hogy a nők többsége inkább előnyben részesíti a nadrágot, mint a szoknyát.

Vitathatatlan, hogy legtöbbünk számára a nadrág sokkal kényelmesebb és praktikusabb viselet.

Ma már mindenki megtalálhatja a maga számára színben, fazonban, stílusban és árfekvésben is megfelelő darabot. Ezt igazíthatjuk évszakhoz, időjáráshoz, napszakhoz és a hangulatunkhoz is.

A szoknya mint viselet meghatározza megjelenésünket, de éppen úgy, mint a nadrág, könnyedén minden öltözködési irányvonal részévé válhat, hiszen rengeteg színben, fazonban létezik, a sportostól kezdve a hippi stílusig. Mégis elmondhatjuk, hogy már önmagában tükrözi a viselője egyéniségét. Megjelenik benne a nőiség, a sikk. Hosszú ideig a szoknya az üzleti stílus elengedhetetlen eleme volt. Ma már épp olyan teljes lehet az öltözékünk egy elegáns, klasszikus vonalvezetésű nadrágban, mint szoknyában.

Mikor döntés előtt állunk, érdemes végig gondolni, hogy a helyszín, az alkalom milyen dress code-ot kíván meg tőlünk. A legtöbb munkahely megengedi a nadrágot, akár még a farmernadrágot is, de előfordulhatnak olyan szituációk, amikor nem térhetünk el a szoknya viselésétől. Ilyenkor is igyekezzünk az alkatunknak, stílusunknak és a helyszínnek leginkább megfelelő darabot választani, amiben kényelmesen érezzük magunkat.

Ha szoknyához nyúlunk, akkor az igazi nőiességet leginkább a ceruzaszoknyával tudjuk kifejezésre juttatni. Ha magassarkúval viseljük, tartást ad megjelenésünknek, de bátran viselhetjük kisebb vagy teljesen lapos sarokkal is.

A nadrág viselése ma már csak magasrangú protokoll rendezvényeken kerülendő, egyébként bátran hordhatjuk. Nagy előnye, hogy hideg időben, egy réteget viselve alatta melegen tart. Egy hideg, téli napon pedig, ha a helyzet megkívánja, akkor a nadrágot – az alatta viselt harisnyának köszönhetően – szükség esetén lecserélhetjük – a munkahelyünkre beérve – szoknyára is.

Mindezeket figyelembe véve megállapíthatjuk, hogy a szoknya és a nadrág öltözködésünkben maximálisan egyenrangúnak tekinthető. Csak rajtunk, hangulatunkon és az adott alkalmon múlik, hogy melyik viseletet választjuk.